Grillen – our way of life 

Wij van de De KolenMeesters houden van grillen. Toen we ons nieuwe restaurant concept aan het uittekenen waren, wisten we één ding zeker … eten van de grill met af en toe een Aziatisch tintje … dat is wat we leuk vinden en ook bijzonder goed in zijn.  

Grillen is ook wel roosteren. Wellicht één van de oudste manieren om met name  vlees bereiden. Grillen wordt vaak geassocieerd met aangebrand vlees met druipend vet op een bbq, maar grillen is zoveel meer. Het is een mooie manier om eten te garen, een fantastische manier van koken. 

Een manier van koken waar wij van houden. Het liefste op kolen. Grillen maakt het eten knapperig aan de buitenkant en vol van smaak aan de binnenkant. En het is gezonder dan je denkt, tenminste als je de temperatuur niet te hoog hebt en de buitenkant niet zwart laat verbranden. Door een korte bereidingstijd gaan voedingstoffen, zoals vitamines, mineralen en vocht, niet verloren.  

Wij houden het meest van de variatie die de grill biedt. Een mooie ribeye of zeebaars op de bbq spreekt natuurlijk enorm aan. Maar onderschat niet de wat grill kan doen voor groenten. Gegrilde groenten zijn vreselijk lekker en enorm smaakvol.  

Bij de KolenMeesters houden we van robuust en verfijnd koken. Grillen op verschillende manieren. Kan dat? Jazeker! 

Zo grillen we graag in onze rode Mibrasa houtskooloven. Deze gesloten grill is een pareltje met een mooie luchtstroom dat zorgt dat alle soorten voedsel bereid kunnen worden met behoud van natuurlijke smaken. Iedere dag zetten we tussen de middag de Mibrasa aan met houtskool.  

We koken daarnaast ook in de openlucht en op open vuur met een klassieke bbq. Door een directe en indirecte zone te creëren kunnen we het voedsel kort aanzetten om vervolgens rustig te grillen.  

Wij koken graag met lokale en diervriendelijke producten. Vlees, vis of vegan, dat maakt niet uit. Op de grill, that’s our way of life.  

Van woensdag t/m zondag zijn we geopend voor lunch, borrel en diner.

Laat een reactie achter